Merkprestaties meten met het 3D-Branding model

Een sterk merk bouwen en doorontwikkelen is lastig als je geen idee hebt of en hoe het landt welke marketingmiddelen daartoe meer of minder bijdragen.

3D-branding

Hoe meet je merkprestaties? Kan dat überhaupt? Dit is een vraag die bedrijven zichzelf vaak stellen en waar branding- en marketingexperts veel over discussiëren. Een pasklaar antwoord is er niet en er is evenmin één beste methode.
Niet meten is echter geen optie! Je kunt geen merk bouwen en doorontwikkelen als je geen idee hebt of en hoe het landt en welke marketingmiddelen daartoe meer of minder bijdragen.
De merkexperts van Abrnd hebben hun ervaringen gebundeld en vandaaruit een eigen 3D-Branding model ontwikkeld. Dit is een praktisch model dat op een eenvoudige manier zichtbaar maakt hoe ver en hoe goed een merk zich ontwikkelt.
3d-branding-steps-animation-simple
build
Build is gelinkt aan stap 1: definiëren en positioneren. Een heel belangrijke stap die echter nog niet of nauwelijks uit te drukken in een merkprestatie. Het idee is geboren, heeft een gezicht gekregen, maar dat is nog niet aan de wereld getoond.
use
Use is gelinkt aan stappen 2 en 3. Hier begint het bedrijf het merk te communiceren, zowel intern als extern (2). Zodra u dit doet, begint u oppervlak te creëren. Vervolgens gaat u meten wat het effect is (3).
grow
Grow is gelinkt aan stap 4: merkwaarde maximaliseren. U gebruikt de gegevens over de merkprestaties om het merk te verbeteren en te versterken. Nu gaat u écht volume creëren en blijft u stappen zetten om waarde toe te voegen en verder te groeien.

Het meten van merkprestaties wordt vaak overgeslagen door bedrijven omdat het geen direct resultaat oplevert. Daarom meet Abrnd automatisch merkprestaties. Het enige wat je moet te doen is conclusies trekken.

Krijg inzicht

Ontdek of inspanningen bijdragen aan de waarde van uw merk. Abrnd verbindt online resultaten zoals zoekvolume en mentions aan uw communicatie en andere marketinginspanningen.

Stuur snel bij

Omdat u weet wat wel en wat niet werkt kan snel gereageerd en bijgestuurd worden door de aangewezen teamleden. Zo bouwt u sneller aan uw rendement en een sterk merk.

Abrnd analytics

Abrnd analytics geeft controle zodat de waarde van verschillende assets gemeten kunnen worden en maximale efficiëntie ontstaat. Maak strategische keuzes om assets meer of minder te gebruiken in plaats van te gokken op gevoel.
user-analytics-abrnd

Benieuwd naar de mogelijkheden?