abrnd–brands-are-the-same-as-reputation-kleiner

Als de reputatie van het bedrijf belangrijk is, dan zou het merk dat ook moeten zijn.

Je reputatie en je merk zijn hetzelfde: je kunt niet kiezen óf je er een hebt, alleen beïnvloeden welke je hebt.

Als reputatie hoog in het vaandel staat voor het bedrijf, dan zou het merk net zo belangrijk moeten zijn. Voor sommigen zo klaar als een klontje, voor anderen een complete verrassing. Waarom dan?

Omdat de twee praktisch hetzelfde zijn? Omdat beide veel tijd kosten om te bouwen? Ja. En nog een keer ja. Maar wellicht het belangrijkst: omdat een bedrijf niet kan kiezen of het er een heeft.

Een merk wordt, net als de reputatie van een bedrijf, gebouwd door de ervaringen die een persoon ermee heeft. Want zoals Marty Neumeier ons al vertelde: een merk is niet wat jij zegt dat het is, maar wat zij zeggen dat het is. Dat betekent dat ongeacht of het bedrijf het wil, een merk(imago) sowieso gebouwd wordt.

Het enige wat een bedrijf kan doen is haar best om de ervaringen zo te ontwerpen dat ze bijdragen aan het merk(imago) en reputatie van het bedrijf.

Neem het heft in eigen handen en laat het succes van het merk niet aan toeval over. Start met het bouwen van een waardevol merk.

Ook bouwen aan een waardevol merk?

Abrnd maakt het ontwikkelen van waardevolle merken beschikbaar voor alle soorten bedrijven over de hele wereld. Leer meer over ons platform.