brand-loyalty-is-not-created-it-is-earned-thumb

Merkloyaliteit is niet iets wat je creëert, maar iets wat je verdient.

Ervaringen bouwen vertrouwen, vertrouwen bouwt relaties en relaties bouwen loyaliteit.

Merkloyaliteit is een sleutelwoord in branding, maar op weg ernaartoe nemen veel marketeers vaak de verkeerde afslag.

Wat gaan ze namelijk doen? Ze proberen merkloyaliteit te creëren. Daar zijn hele boeken over geschreven en worden complete loyaliteitscampagnes voor bedacht. Op zich prima. Maar. Staar je er niet blind op.

De focus op loyaliteitcampagnes heeft vooral te maken met jouw bedrijf, je merk en je winstbehoefte. De klant koopt daar niets voor. Veel loyaliteitscampagnes zijn bovendien gebouwd rond prijsvoordelen. De loyaliteit van de klant is houdbaar zolang de campagne duurt en staat dus in feite los van het merk.

Wil je dat jouw merk niet inwisselbaar is? Werk dan niet aan merkloyaliteit van de klant; werk aan klantloyaliteit van jou en je medewerkers. Verdiep je in de klant en zijn behoeften en probeer zijn verwachtingen te overtreffen.

Lukt je dat, dan creëer je een positieve klantervaring. Hoe meer en hoe beter je dat doet, hoe krachtiger de relatie wordt die jij met je klant opbouwt. Een gelukkige klant wordt merkambassadeur. Die voert campagne voor jou en creëert nieuwe klanten. Hoe loyaal wil je het hebben?

Ook bouwen aan een waardevol merk?

Abrnd maakt het ontwikkelen van waardevolle merken beschikbaar voor alle soorten bedrijven over de hele wereld. Leer meer over ons platform.