abrnd–building-brands-is-a-long-term-focus

Een van de grootste belemmeringen bij het bouwen van een waardevol merk, is korte termijn focus.

Om een succesvol merk te bouwen heb je een lange termijn mindset nodig. Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door quick-wins die uiteindelijk een negatief effect hebben op je rendement.

Een sterk merk bouwen in heel korte tijd? Dat wil iedereen wel, maar het lukt vrijwel niemand. En eigenlijk is dat maar goed ook. Net als je klant, verdient je merk het ook niet om te worden behandeld als een eendagsvlieg.

We weten het en toch… kunnen we vaak niet het geduld en het vertrouwen opbrengen om een merk te laten groeien. Het idee dat marketing moeilijk meetbaar is en dat branding wel een jaar kan duren voordat de investering vruchten afwerpt, maakt veel ondernemers onrustig. Dus grijpen ze vrij gemakkelijk naar iets dat wel heel concreet en meetbaar lijkt, zoals een Google Adwords campagne.

Met de focus op het kortetermijnresultaat doe je je merk tekort. Het kenmerk van een succesvol merk is dat het steeds waardevoller wordt naarmate de tijd vordert. Doe je het goed, dan kost het bovendien steeds minder inspanning om een steeds hoger resultaat te bereiken.

Wil je een waardevol merk voor het bedrijf bouwen? Kijk dan verder dan short term rates of statistieken. Bepaal hoe klanten jouw merk op lange termijn moeten zien of beleven. En stel je bij elke actie de vraag: op welke wijze draagt dit bij aan de gewenste reputatie van mijn bedrijf en mijn merk?

Kun je die vraag niet beantwoorden? Dan loop je het risico dat je meer afbreekt dan opbouwt.

Wil jij beginnen met het bouwen van je merk?

Abrnd maakt het ontwikkelen van waardevolle merken beschikbaar, eenvoudig en effectiever voor alle soorten bedrijven over de hele wereld. Leer meer over ons platform.