Optimaliseer en beheer je huisstijl, met de brand guidelines van Abrnd

Het digitale huisstijlhandboek voor jouw merk, van A tot Z. Altijd beschikbaar en altijd up-to-date

brand-assets-typography

Werk overzichtelijk en efficiënt in de Cloud

huisstijl-handboek

Decennia lang hebben bedrijven gewerkt met analoge brand guidelines, oftewel: papieren huisstijlboeken. Het probleem daarvan is dat die documenten al zijn verouderd op het moment dat ze van de pers komen. Deze tijd vraagt om meer snelheid en flexibiliteit. Door jouw merkrichtlijnen digitaal te beheren zorg je ervoor dat ze altijd up-to-date zijn, zonder extra kosten.

Voorgedefinieerde templates

Duidelijk, snel en precies communiceren

Wat zet je eigenlijk in een huisstijlhandboek? Welke merkelementen bepalen de identiteit en uitstraling van jouw merk? En welke gebruiksregels mag niemand vergeten? Met de voorgedefinieerde templates in Abrnd hoef je niet meer na te denken over wat belangrijk is, maar wordt het een kwestie van invullen.

custom-blokken
page-builder
Snelle aanpassingen én flexibiliteit

Bouw eenvoudig de juiste onderdelen op met voorgedefinieerde blokken

In de editor van Abrnd kun je kiezen uit paginaspecifieke blokken, zoals ‘kleurverhoudingen’ of ‘logo downloads’. Daarmee heb je houvast en kun je vlot werken. Tegelijkertijd biedt de editor je alle vrijheid om pagina’s aan te vullen en precies zo in te richten zoals jouw merk dat nodig heeft.

Share eenvoudig

Deel alle merkelementen snel en efficiënt

Verbeter efficiëntie in je werkprocessen, voorkom onnodig zoekwerk, en elimineer ruis en fouten door het eenvoudig delen van merkelementen zoals je huisstijl. De brand guidelines bestaan niet alleen uit kleuren en logo’s, maar kunnen je visie, waardepropositie of zelfs persona’s bevatten.
deel-brand-guidelines-eenvoudig
logo-brand-guidelines
Logo en gebruiksregels

Maak bestanden én gebruiksregels beschikbaar en toegankelijk

Maak je huisstijlhandboek en alle merkelementen en -bestanden beschikbaar voor iedereen die ermee moet werken. Zorg voor duidelijke richtlijnen en gebruiksregels, om de consistentie van je merk te borgen. Geef voorbeelden van de plaatsing van huisstijlelementen. Maak duidelijk hoeveel witruimte er nodig is. Laat zien op welke manier(en) het logo toegepast en geplaatst mag worden en geef ook voorbeelden van hoe dat beslist niet mag.
Meer dan alleen je huisstijl

Leg vast hoe jouw merk moet klinken en voelen

De zeggingskracht van jouw merk wordt niet alleen bepaald door de inhoud van je boodschap, maar ook door hoe je die boodschap communiceert. Leg daarom vast hoe jouw merk moet voelen en klinken, welke emotie het moet oproepen. Niet één keer, altijd. Zo kan iedereen die het merk moet communiceren dit op dezelfde manier doen. En garandeer je de herkenbaarheid die cruciaal is voor een succesvol merk.
tone-of-voice-in-kaart-brengen
slim-omgaan-met-kleuren
Slimme blokken

Leg eenvoudig je merkrichtlijnen vast

Mag je het logo alleen links laten lijnen of ook centreren? Moet je lichte of juist donkere tekst op een kleurvlak plaatsen? En hoe vertaal je RGB-kleurcodes naar CMYK-waardes? Met de blokken van Abrnd kun je snel en eenvoudig alle richtlijnen voor jouw merk kraakhelder aangeven en beschikbaar maken.

Ontdek hoe Abrnd bedrijven helpt hun huisstijl efficiënt te beheren.

Wat kun je verwachten tijdens een demo?
> Een duidelijk beeld van het Abrnd systeem en alle functies die passen bij jouw behoeftes.
> Advies van experts over wat de beste opties voor jouw vragen en behoeften kunnen zijn.
> Een prijsindicatie.
> Antwoord op vragen die je wellicht hebt over Abrnd en onze werkwijze.

Mail je nog steeds je huisstijl en andere merkrichtlijnen via PDF?

Je kent het wel: van die mailtjes over de SVG versie van een logo, de verkeerde (verouderde) kleurcodes ontvangen of constant heen en weer mailen over een flyer die niet in lijn ligt met de rest van je marketingkanalen.
Deze onnodige problemen worden al snel erg kostbaar voor een bedrijf, omdat het tijd kost om tot ‘de juiste’ informatie te komen ,of zelfs foute uitingen oplevert die weer gecorrigeerd moeten worden. Het beschikbaar stellen en delen van merkrichtlijnen kan hier een eind aan maken. Maar let op; een analoge versie wordt een stuk minder vaak geraadpleegd dan je zou hopen.
Het digitaal beheren van jouw merkrichtlijnen zorgt ervoor dat iedereen altijd de juiste informatie tot zijn beschikking heeft, de juiste bestandsvormen beschikbaar zijn, en dat al deze informatie over het merk eenvoudig gedeeld kan worden.

Brand guidelines van Abrnd helpen jouw merk naar een hoger niveau te tillen.

De brand guidelines van Abrnd helpen om je huisstijl en andere merkelementen beschikbaar te maken voor jouw teams en externe partners, zodat zij jouw merk consistent toe kunnen passen. Omdat hij altijd up-to-date is, kan iedereen er altijd de juiste logo’s downloaden, kleurcodes vinden, tone and voice raadplegen, en de cultuur en visie van het merk vinden.
Het aanmaken van de brand guidelines is eenvoudig met onze gebruiksvriendelijke en intuitieve pagina editor én voorgedefinieerde templates. Hierdoor heb je de richtlijnen voor jouw merk en merkidentiteit binnen no-time opgezet. Het eenvoudig delen met iedereen zorgt er o.a. voor dat de consistentie van jouw merk omhoog gaat en je merkwaarde wordt vergroot.
huisstijl-handboek-logo

Wil je een papieren versie maken? Download ons voorbeeld!

Het mag duidelijk zijn dat we je sterk aanraden om je merk digitaal op te slaan en te beheren in ons brand management platform. Zo houd je het altijd bereikbaar en up-to-date. Wil je (ook) een analoge versie opzetten. Maak dan gebruik van ons voorbeeld.

Het efficiënt en effectief managen van merkrichtlijnen voorkomt fouten, zorgt voor hogere efficiëntie, en verbetert de consistentie in de uitingen en daarmee de herkenning van jouw merk.

Alles altijd digitaal

Decennia lang hebben grote (en soms kleine) bedrijven gewerkt met analoge brand guidelines. Het probleem daarvan is dat die documenten al zijn verouderd op het moment dat ze uit de pers komen. Het digitaal beheren van jouw merkrichtlijnen zorgt ervoor dat deze altijd up-to-date zijn zonder extra kosten.

Beschikbaar voor alle stakeholders

Om jouw merk herkenbaar en bekend te maken, is consistentie in de uitstraling essentieel. Bij Abrnd heb je een ongelimiteerd aantal gebruikers waardoor je elke stakeholder, intern én extern, een account kunt geven; zo kunnen zij precies zien waar jouw merk aan moet voldoen.
branding-steps
Brand builder

Moet je jouw merk nog bouwen? Benut dan de brand builder!

Met de brand guidelines helpt Abrnd bedrijven efficiënter en effectiever met hun huisstijl en andere merkelementen te werken. De stap die hieraan vooraf gaat, is het bouwen van je merk. Heb je dat nog niet gedaan of wil je je bestaande merk onder de loep nemen of verbouwen? Kijk dan eens naar onze brand builder: een (bewezen) workflow die je in staat stelt jouw ultieme merk neer te zetten.

Een centrale plek voor jouw merk creëren?