abrnd–every-touchpoint-is-important-to-your-brand

Elk contactmoment tussen een persoon en jouw merk is een moment waarop je óf je merkimago versterkt óf je merkimago verzwakt.

Zorg dat je weet welke contactmomenten er zijn en zorg ervoor dat ze bijdragen aan het merkimago.

Zo, dus jij dacht dat jij je merk bouwde? En de klant dan?

Een merk wordt gebouwd door alle ervaringen die een klant met het merk heeft. Lang of kort, vluchtig of intens, elk contactmoment van de klant met jouw merk is cruciaal en dus zowel een kans als een risico. Een kans op een opvallende, positieve beleving, maar ook een risico op een vlakke, gemiste of zelfs negatieve ervaring.

Een merk is enkel zo sterk als de perceptie die een klant ervan heeft. Daarin schuilt zowel de kracht als de kwetsbaarheid. Wil je een waardevol merk bouwen, dan is het van belang dat je je ervan bewust bent dat elk contactmoment tussen jouw merk en je klant bijdraagt aan de merkperceptie en -ervaring.

Onderneem daar actie op. Breng in de customer journey alle touchpoints in kaart. Touchpoints zijn de momenten waarop een klant interactie heeft met jouw organisatie. Dat zijn er vaak meer dan je denkt. Denk niet alleen aan je website of je social media posts, maar ook aan je reacties, je chats, je telefonische klantcontacten, de verpakking van je product en zelfs de factuur.

Vraag je vervolgens af: wat doen we hier al goed en waar kunnen we de merkperceptie versterken? Tip: leen de ogen van je klant, dan zie je beter.

Bouwen aan je merkimago?

Abrnd maakt het ontwikkelen van waardevolle merken beschikbaar, eenvoudig en effectiever voor alle soorten bedrijven over de hele wereld. Leer meer over ons platform.