10-01-post-cannot-build-a-valuable-brand-on-a-flawed-foundation-kleiner

Je kunt geen waardevol merk bouwen op een gebrekkige fundatie

Zorg ervoor dat jouw merk goed is uitgedacht voordat je duizenden (euro’s en uren) besteed aan marketing en communicatie.

Ondernemer, herken je dit? Je hebt lang nagedacht, goed om je heen gekeken en uiteindelijk besloten een bedrijf te starten. Die ideeënfase was mooi, maar het concreet maken… daar gaat je hart echt sneller van kloppen!

Tegelijk met het opzetten van je bedrijf wil je ook beginnen met het bouwen van je merk. (In veel gevallen kun je een bedrijf ook zien als een merk.) Liever gisteren dan vandaag.

Dat ‘kom op, let’s go gevoel’ is heel krachtig. Het kan een motor zijn, maar ook een valkuil. Want een merk neerzetten, dat moet je in één keer goed doen. Doe je het via trial en error, dan loop je het risico dat je ideeën alle kanten opvliegen. Dat is op zich niet erg, maar als je een herkenbaar merk wilt bouwen, dan moet dat consistent zijn vanaf dag 1.

Voorkom dat je te snel gaat en je budget weggooit aan bijvoorbeeld een “trendy” huisstijl die je later weer aan moet passen. Of aan een logo dat er op het eerste gezicht best redelijk uitziet, maar als je even verder kijkt, onvoldoende weerspiegelt waar jouw merk voor staat.

Hoe? Onze brand builder leidt je eenvoudig door alle stappen die je moet zetten om je merk een stevige fundering te geven. En het mooie is, je maakt gebruik van inzichten van de beste merkenbouwers ter wereld.

Ook bouwen aan een waardevol merk?

De brand builder van abrnd maakt het eenvoudig voor bedrijven alle checkboxes af te vinken en jouw merk klaar te maken voor de aankomende jaren.