Voorbeeld huisstijlhandboek: Brand Guidelines

Consistentie is een belangrijke voorwaarde voor het bouwen van een herkenbaar merk. Duidelijke brand guidelines (merkrichtlijnen) zorgen ervoor dat iedereen precies weet wat er gecommuniceerd moet worden en hoe ze dat moeten communiceren.

In dit voorbeeld zie je wat er ongeveer in een huisstijlhandboek of merkrichtlijnen document moet zitten.

Je kunt natuurlijk ook een digitale versie van jouw huisstijlhandboek of merkrichtlijnen maken met Abrnd.

Bij het versturen van dit formulier gaat u akkoord met de privacy statement en dat Abrnd u relevante informatie toestuurt zoals andere downloads, updates en aanbiedingen. Uiteraard kunt u zich altijd en op elk moment afmelden via de (unsubscribe) link die onderaan in elke mail terug te vinden is.
huisstijl-handboek-logo

Wat staat in dit huisstijlhandboek?

Een huisstijlhandboek helpt om de consistentie van het merk te waarborgen om zo meer merkherkenning te kunnen bouwen. Ofwel: het merk waardevoller te maken. Maar voor een waardevol merk is consistentie in het gebruik van dezelfde kleuren niet voldoende. Dezelfde toon aanslaan en dezelfde boodschap overbrengen zijn zeker ook belangrijke aspecten.

Om een écht herkenbaar merk te creëren refereren we daarom liever naar brand guidelines (merkrichtlijnen). In zo’n document staat alles wat je moet weten om het merk altijd hetzelfde te laten voelen.

Ook brand guidelines voor jouw merk vastleggen? Dit document helpt om een beeld te krijgen welke elementen je kunt vastleggen.

Liever een digitale versie van je merk richtlijnen? Vraag dan een Abrnd aan en probeer één maand gratis!

brand-guidelines-voorbeeld-mockup

Denk bijvoorbeeld aan:

Je purpose, visie en missie

huisstijl-handboek-visie-missie

De tone-of-voice van je communicatie

huisstijl-handboek-tov

Logo en gebruiksregels

huisstijl-handboek-logo

Kleuren en kleurverhoudingen

huisstijl-handboek-kleuren

Opbouw van bepaalde middelen

huisstijl-handboek-grid